Bedankt buurt!

11 mei 2017


Bedankt buurt!

Op woensdag 10 mei hebben meer dan 300 buurtbewoners de gelegenheid benut een kijkje te nemen in het klooster van NHTV Breda. Dit klooster maakt straks onderdeel uit van de nieuwe NHTV Campus. We hebben heel veel enthousiaste reacties ontvangen over onze nieuwe aanwinst en de plannen die we hiermee hebben. Dit sterkt ons in de gedachte dat onze nieuwe en groene campus straks ook echt een aanwinst is voor de wijk.

Voor de meesten was het de eerste keer dat zij in dit klooster waren. ‘Het is vele malen groter dan ik had gedacht!’. ‘Wat een prachtige aanwinst voor NHTV!’. ‘Dit biedt wel heel veel mogelijkheden!’. ‘Begrijpelijk, maar wel jammer dat de twee binnentuinen verdwijnen…’.

 

 

 

 

 

 

De bezoekers maakten ook van de gelegenheid gebruik om ’50 jaar NHTV’ te ontdekken. Verleden, heden en toekomst van NHTV en de vakgebieden kwamen uitgebreid aan bod in de Experience Tour. Iedere academie presenteerde zichzelf op een geheel eigen manier. Eigentijds met virtual reality impressies en een virtual quiz master, maar ook nostalgisch met een reisbureau uit de jaren zestig en een vintage woonkamer uit die tijd. Voor velen heel herkenbaar.

Voor sommige bezoekers riep het oude herinneringen op. ‘Dit is geweldig! Ik herken heel veel uit mijn jeugd. Toen stond hier de Maria Mediatrix Mulo tegenover. Soms gingen we op bezoek bij de zusters, en echt, er is niets veranderd! Kijk die kapel…’.

In die kapel werden de buurtbewoners getrakteerd op jubileumgebak, koffie, thee en live muziek. Verder was er volop gelegenheid om informatie in te winnen over de campusontwikkeling en de komende verbouwing van het kloosterpand.

We bedanken iedereen hartelijk voor de komst!

Mochten er nog vragen zijn, stuur dan even een berichtje naar campus@nhtv.nl.