Start verbouw klooster

16 mei 2017


Start verbouw klooster

De voorbereidingen voor de start van de (ver)bouw van het klooster zijn in volle gang. De (ver)bouw is aanbesteed aan Mertens Bouwbedrijf uit Weert. Op basis van het definitieve ontwerp van InboCuld heeft Ontwerpbureau B&W, samen met het NHTV Campus projectteam en de academies, gewerkt aan een belevingsplan voor de inrichting van het klooster. Het is nog niet helemaal definitief, maar van het zuidelijk deel kunnen we al iets laten zien. Het interieurplan voor het klooster wordt in mei afgerond en het totale belevingsplan (voor de gehele campus) volgt in juli.

Bekijk hier de video impressie van Ontwerpbureau B&W.

Van binnentuin naar atrium

De binnentuinen kunnen we helaas niet behouden in de huidige staat. We hebben de ruimte nodig en gaan er in het noordelijk deel een prachtig atrium van maken met onder andere de Mediatheek en een studielandschap. In het zuidelijke deel komt het leerbedrijf met restaurant van onze hoge hotelschool.

Atrium (beeld: Ontwerpbureau B&W)

 

 

 

 

 

 

 

Gelukkig hebben we nog een heleboel groen rondom het klooster en hebben we een heleboel NHTV’ers blij kunnen maken met de prachtige planten en struiken uit de twee binnentuinen.

Voor wie het leuk vindt hier een fotoserie van het uitgraven.

Mochten er nog vragen zijn, stuur dan even een berichtje naar campus@nhtv.nl.